Stad ondersteunt jaarlijkse haagplantactie : In het najaar organiseert IOK, samen met de gemeenten en natuurverenigingen, opnieuw de actie ‘Behaag onze Kempen!’. U kunt dan streekeigen plantgoed kopen. Met de opbrengst kopen en beheren de natuurverenigingen waardevol natuurgebied in de Kempense regio. Herentals neemt al sinds 1999 deel aan deze actie en is ook dit jaar weer van de partij. Bestellen kan in september en oktober via de website www.iok.be/behaagonzekempen of bij de dienst milieu in het administratief centrum. U kunt het plantgoed afhalen op zaterdag 22 november in de stedelijke werkplaats op Hemeldonk.

Muziekfestival Overmacht in het Stadspark


Het schepencollege geeft toestemming aan vzw Overmacht om op zaterdag 19 juli de tweede editie van het muziekfestival Overmacht Park Edition te organiseren. Net zoals vorig jaar treden er tussen 14 en 22 uur verschillende house-dj’s op in het Stadspark.

Zwemlessenreeks najaar 2014

In het najaar organiseert het stadsbestuur een nieuwe reeks zwemlessen voor baby’s, peuters, kleuters, kinderen en volwassenen. Een lessenreeks omvat tien lessen. Kinderen en volwassenen kunnen kiezen tussen groepslessen en lessen per twee. Inschrijven kan vanaf woensdag 20 augustus via www.uitinherentals.be/zwemlessen. De lessen starten in de week van 15 september.

Zwemclub en schaatsclub krijgen subsidie voor G-sportwerking

Het schepencollege kent een subsidie van 2.250 euro toe aan de Herentalse Zwemclub en een subsidie van 750 euro aan Kunstschaatsclub Netepark Herentals. Beide clubs starten in september 2013 met een G-sportwerking voor personen met een handicap. De zwemclub heeft ondertussen vijftien G-sporters, de kunstschaatsclub heeft er een.

Geef Wuytsbergen een buiten-gewoon feest cadeau

In 2013 nam Herentals deel aan het project Buiten-Gewone Plekjes van de Antwerpse regionale landschappen en Landschapspark Zuidrand. Iedereen werd uitgenodigd om op zoek te gaan naar gewone plekjes die een groene opknapbeurt konden gebruiken. Na een uitgebreide stemronde in Herentals kwam het kapelletje in Wuytsbergen als winnaar uit de bus. Het ontwerp voor de opknapbeurt is klaar en tegen de zomer tovert de groendienst het kapelletje om tot een buiten-gewoon plekje.

Ook de 49 andere verkozen plekjes in de provincie Antwerpen kregen een gepaste opknapbeurt. Als feestelijke afsluiter van het project dingen al deze plekjes mee naar de publieksprijs. Stemmen kan van 2 juni tot 31 juli op www.buitengewoneplekjes.be. U vindt er ook meer informatie over alle opknapbeurten. De drie winnende plekjes krijgen een buiten-gewoon feest cadeau, waarop de hele buurt welkom is.

Weg- en rioleringswerkzaamheden Greesstraat en Geelseweg

Het studiebureau Anteagroup Antwerpen maakte een ontwerp op voor de rioleringswerkzaamheden in de Greesstraat en de Geelseweg. De uitvoering van deze werkzaamheden wordt afgestemd op de onderhoudswerken die het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat uitvoeren aan het fietspad langs de Geelseweg. De nieuwe riolering in de Greesstraat en de Geelseweg moet ook aansluiten op de nieuwe riolering in Vennen die door Aquafin wordt aangelegd. Het schepencollege keurt het ontwerp van de werkzaamheden goed en vraagt een gewestbijdrage aan bij de Vlaamse Milieumaatschappij.